Coreografia

Coreografia del ball popular de #CercoletsValls

El ball popular dels Cercolets de Valls el formen 8 balladors/es creant dues files paral·leles com a figura de professó on cada membre alça i subjecta el cèrcol amb les mans.

Hem combinat el pas de galop amb el pas que ha esdevingut clàssic per als balls de Cercolets d’arreu de Catalunya. Figures com el quadre, l’estrella i la campana hi seran presents, però no podia faltar com a culminació del ball la figura de la bota, on una balladora damunt dels cèrcols proclama una bona festa major als assistents i exalta la figura del Sant patró, en aquest cas Sant Joan Baptista.

 

La coreografia anirà a càrrec de Roser Carbonell, membre de l’Associació Cultural Ball dels Cercolets de Valls i directora de l’escola de dansa Adagi de Valls.

ROSER

Roser Carbonell porta des del 1989 immersa en l’ensenyament de la dansa a la ciutat de Valls impartint diferents disciplines: clàssic, contemporani, jazz, folklore o danses urbanes entre d’altres. Tot això amb els seus professors titulats de cada modalitat. En aquest darrer any 2016 Adagi ha participat en concursos provincials, nacionals i fins i tot europeus. Cal esmentar que aquest mes de juliol Adagi té l’honor de representar Espanya en el mundial de ballet que aquest any 2017 se celebra a Romania.

L’any 2016 Adagi, sota la direcció de Roser Carbonell va presentar el ballet El Quixot amb coreografia i llibret de Marius Petipà i música de Ludwig Minkus, estrenat a Moscou el desembre de l’any 1869.