Música

Acompanyament musical del ball popular de #CercoletsValls

L’acompanyament musical serà amb flabiol, tamborino i sac de gemecs. La música ha estat composada pel músic vallenc Francesc Sans, que també és autor d’altres peces del seguici vallenc com la del bou, el ball dels nans o la solemne baixada de l’ arcàngel.

SANS

Interessat des d’un principi en el context i les funcions pròpies de la música tradicional del nostre país, es dedica a la investigació del marc festiu i dels instruments des d’un punt de vista històric i organològic, i a la recopilació i reinterpretació de músiques històriques.

Així ens defineix la nova peça musical:

“La música per al ball dels Cercolets, després de constatar que no en guardem cap record històric, ha estat creada de nou a partir de diferents paràmetres: en primer lloc, s’han tingut en compte les característiques d’aquest tipus de balls a partir dels que es conserven o s’han recreat en el marc festiu del Camp de Tarragona i el Penedès. En segon lloc, s’ha volgut mantenir dins el format del corpus musical històric que conserva la ciutat de Valls, seguint les traces de les antigues melodies. I finalment, i més enllà de l’esperit creatiu, s’hi ha incorporat un fragment tradicional, recollit de Joan Serra i Plana –el darrer graller vallenc de tradició oral – que ell havia tocat a mitjans del segle XX amb les panderetes de Vilafranca, però que és d’ús habitual en alguns balls de Cercolets”